menu

Online sinds 2002 112 & P2000 live
Pager update: 07:52:38

Bekijk ook:
P2000 Nederland

Ambulance naar de door in Zetten

De melding kwam binnen op zaterdagochtend rond 11:56 bij de ambulancepost. Deze melding werd verstuurd via het P2000 netwerk.

Zetten valt onder de P2000 Groningen. De hulpdiensten in Zetten reageren onder meer op 112 meldingen die bij deze veiligheidsregio binnenkomen. 112 meldingen worden via het P2000 netwerk naar de juiste brandweer, ambulance en/of politie gestuurd.

Deze maand zijn er door ons 0 meldingen in Zetten gemeld.

Tijdlijn melding

112 Meldkamer - 24 april 2021

Melding komt bij meldkamer binnen.

Ambulance - 11:56:01

Meldkamer roept ambulance via P2000 netwerk op.

amsterdam - 13:33

amsterdam plaatst artikel: "Vloot op het water uit protest tegen komst windmolens"

ijmond - 08:00

ijmond plaatst artikel: "Bazaar wil op zonkracht sterker uit crisis komen: "Noodzakelijk voor de toekomst""

Relevante nieuwsberichten

Bazaar wil op zonkracht sterker uit crisis komen: "Noodzakelijk voor de toekomst"

De Bazaar in Beverwijk wordt hard geraakt door de coronacrisis. De vergrendelde rolluiken van winkels binnen de verkoophallen bieden ook vandaag een trieste aanblik. Om sterker uit deze crisis te komen, zet de vermaarde overdekte markt ondertussen in op de energietransitie. Het stil in hal 30. Veel ondernemers zijn door de coronamaatregelen met hun handen gebonden. Op het dak van de hal, met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, wordt ondertussen wel gezweet. Elektrotechneuten moeten De Bazaar, met de aanleg van totaal 2.475 zonnepanelen, 'sterker uit de crisis laten komen'.George Zapantoulis, directeur van De Bazaar, is verheugd met de ontwikkeling. "Het plaatsen van de zonnepanelen is de volgende stap op weg naar een groene Bazaar. Eerder al veranderde De Bazaar de verwerking van afvalstromen, waardoor meer dan 90 procent afval wordt gerecycled." "In de toekomst wil De Bazaar verdere stappen zetten om helemaal energieneutraal te worden en zo bij te dragen aan de energietransitie. Ondanks zware tijden met corona, vinden wij deze investering noodzakelijk voor de toekomst van De Bazaar", aldus Zapantoulis. Het is een indrukwekkend tafereel op hoogte, waar techneuten de zonnepanelen installeren: Het daadwerkelijk installeren van de zonnepanelen blijkt slechts het staartje van de werkzaamheden. Het meeste werk zit 'm in het plan van uitdenken en uitwerken, waar al zo'n zeven maanden aan wordt gewerkt. Arian Kapitein, projectleider van het elektrotechnische bedrijf, legt uit waarom het zo'n tijdrovende klus is. "Het is vooral veel rekenwerk. Want hoeveel kan een dak dragen? Wat voor constructie kies je dan? Hoe breng je de energie naar de trafostations? En hoe kun je ervoor zorgen dat het het pand ook nog voldoet aan de eisen van de verzekeraar? Daar gaat gewoon ontzettend veel tijd in zitten." De Bazaar kent tegelijkertijd roerige tijden. Een groep ondernemers maakte vorige week nog stampij voor het marktkantoor om bij de directie compensatie af te dwingen. De winkeliers vinden dat er niet naar hun bezwaren geluisterd wordt, terwijl De Bazaar ervan overtuigd is dat er genoeg voor hen wordt gedaan. Vooruit kijken Mariska Roos, woordvoerder van de Bazaar, stelt desgevraagd naar de stand van zaken dat iedereen hard wordt geraakt. "De Bazaar en de ondernemers. Gelukkig kunnen we na Koningsdag weer een beetje open. Dan opent de samenleving langzaam en dan moeten we denk ik vooral vooruit kijken. En hopelijk komen we dan, met nieuwe ontwikkelingen en investeringen, samen sterker uit deze crisis."

Vloot op het water uit protest tegen komst windmolens

Tientallen boten zijn vandaag het water op gegaan om te demonstreren tegen de komst van windmolens in het IJmeer en in Noord. Dat omdat de gemeente zoekgebieden heeft aangewezen in onder andere Schellingwoude en bij de Noorder IJplas. Actiegroep Windalarm is fel tegen de komst van de windmolens.  Om te voldoen aan de klimaateisen, moet de gemeente zeventien windmolens binnen de stadsgrenzen plaatsen. De helft daarvan komt in het Westelijk Havengebied te staan, maar voor de rest moet nog een locatie gevonden worden. Het IJmeer, de Noorder IJplas en Schellingwoude zijn door de gemeente aangewezen als voorkeursplekken.  Windalarm Maar volgens actiegroep Windalarm, organisator van de botenparade, zitten de zoekgebieden veel te dicht bij bewoond gebied en zouden de windturbines te groot en hoog zijn. Ze verwachten dat de komst van de windmolens veel geluidsoverlast met zich meebrengt voor omwonenden. Daarnaast benadrukt de groep dat er negatieve effecten zijn voor de natuur. Ondanks signalen van de gemeente om de zoekgebieden te heroverwegen staan deze tot dusver nog steeds op de lijst. Daarom gaat Windalarm wederom tot actie over: ditmaal met een botentocht.  De boten varen langs de zoekgebieden vanaf het IJmeer, langs Durgerdam, Schellingwoude en het binnen-IJ naar de Noorder IJplas. Er varen rond de 25 boten mee. Op sommige plaatsen onderweg worden ze door omstanders toegejuicht.  Mede-intiatiefnemer van actiecomité Windalarm, Naut Kusters vaart mee met boot Sailboa naar de Noordzee om daar symbolisch de windmolens af te zetten. "Ze kunnen daar op 80 kilometer van de kust worden geplaatst waardoor ze niet te zien zijn en geen problemen voor mens en dier op het land opleveren." Tijdens een inspraakavond over de komst van windmolens in januari gaven 160 mensen zich op om iets te zeggen. Bewoners maken zich vooral zorgen om gezondheidsproblemen: de geluidshinder door windmolens zou slaapstoornissen, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Bewoner op Ijburg, Heleen van den Hombergh, organiseert de actie en ziet de windmolens als een groter probleem dan enkel voor de Amsterdammer. "dan ga je je er in verdiepen en dan Hé, ze hebben er ook last van in de provincie. Hé, ze hebben er ook last van in Zuid-Holland. Dan kom je er achter dat het om een structureel probleem gaat." Tijdens een online bijeenkomst voor Amsterdammers afgelopen week zei wethouder Van Doorninck (Duurzaamheid) dat ze de onrust over de komst van de turbines wil wegnemen. "Als uit onderzoek blijkt, hier kan het niet, dan doen we het niet." Wel benadrukte ze het belang om voor 2030 vijftig megawatt extra aan windenergie op te wekken, wat neerkomt op 16 á 17 windmolens.  Besluit De verwachting is dat de gemeente eind mei zal beslissen met welke voorkeursgebieden ze verder gaan. Als dat is besloten, volgen er nog onderzoeken naar de gezondheidseffecten en vinden er informatieavonden plaats. 

Bekijk ook:
P2000 Nederland